*

Kantapöydässä Tukevaa asiaa tuopin ääressä.

Tulli

Tullin johtaja: Huumeiden nettikauppa kasvaa koko ajan

Luin tossa TS:n jutun: Tullin johtaja: "Ministerin pitsa kylmettyy ennen kuin netistä tilatut huumeet ovat kotona".

Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshi mainitsee jutussa karun totuuden: "Eihän kukaan todellisuudessa pysty pysäyttämään huumeiden kaupankäyntiä. Jos suljet yhden kauppakanavan, tilalle nousee kuusi uutta."

SoTe-uudistus tarvitsee rinnalleen SiTu-uudistuksen

Käsittelemme eduskunnan hallintovaliokunnassa parhaillaan tulevan vuoden budjettia ja sisäisen turvallisuuden osalta tilanne näyttää sanalla sanoen haastavalta. Niin poliisi kuin rajavartiolaitoskin joutuvat supistamaan toimintojaan, eikä tullinkaan tilanne erityisen valoisa ole. Ulkoisen turvallisuuden osalta Puolustusvoimat on sekin jo pitkään paininut määrärahaongelmien kanssa. 

Suomalaisviranomaisten asiakaskäyttäytyminen ei vastaa enää muuta Eurooppaa

Poliisin ulkomaalaisvalvontaan liittyvä tapaus viime viikonloppuna nosti esiin tärkeän suomalaiseen viranomaistoimintaan liittyvän asian. Voiko poliisi suorittaa ulkomaalaisvalvontaa niin, ettei samalla syyllistytä etniseen profilointiin tai summittaiseen teemavalvontaan eikä valvonta myöskään perustu valvonnan kohteeksi joutuvien henkilöiden ulkonäköön ja olemukseen? Onko Suomessa virkatehtävien hoidon toimintatavat enää ajanmukaiset ja onko asiakkaiden kanssa tekemisiin joutuvilla virkamiehillä riittävät sosiaaliset taidot?

Olisiko aika pohtia Tullin siirtoa sisäministeriön alaisuuteen?

Tulli on ollut viime aikoina uutisissa johtajakiistansa vuoksi. Paremminkin uutisissa voisi olla, koska Tulli suorittaa sille laissa annettua tehtävää edelleen perinteiseen tapaan. Sillä perinteinen Tulli yhä on, vaikka fiskaalisia tehtäviä ollaan siirtämässä verohallinnolle.

Jatkossa kolmansien maiden tuontitullit kerätään unionille, joka palauttaa summasta kymmenen prosenttia maksut keränneelle valtiolle. Rajoillamme tulliasemilla muutos ei varmaankaan näy, perustehtävät, tullaus ja valvonta säilyvät.

UMPISURKEAA BYROKRATIAA

On paljon puhuttu hallinnon tehottomuudesta ja byrokratiasta. Säästökohteitakin haetaan, milloin koululaisista, milloin sotesta. Ehdotan tullia. Olen nimittäin törmännyt tullin masinoimaan byrokratiafarssiin, jota voin seurata sivusta, kun olen "varsinaiseen toimintaan" tyytyväinen, eikä minulla ole asiaan enää mitään intressiä.  Kyseessä on minun autoni maahantuonti: tulli on palauttanut pilkulleen kaikki liikaa perityt verot. Olen kuvannut tätä surkuhupaisaa prosessia 22.7 blogissa ”Tulli on säästökohde”.

Autovero, veroauto.

Näin vaalien lähestyessä on verojen poistoa ja ennenkaikea autoveron poistoa väläytelty puolueen jos toisenkin taholta. Numeroiden nojalla tämä tarkoittaa syrjäseudun asukkaille taas uutta menoerää. Vaikea uskoa etteikö autoveron vuotuista verokertymää ( n. 900 milj.€ ) otettaisi polttoaineveron avulla takaisin tai korottamalla käyttömaksuja. 

Asiaa voi aina lähestyä myös järkevästi, postetaan autovero, mutta otetaan tilalle samansuuruinen liikenneturvallisuusmaksu.

 

Liikenneturvallisuusmaksua voidaan pienentää tai suurentaa seuraavin ehdoin:

kaljalaatikonlaskentavirasto. Tullin uudeksi nimeksi.

Tämä oli ehdotus suomalaiselta ammattikuljettajalta, kun seuraavan ongelman eteen päätyi.

Allaoleva on ammattikuljettaja aktiivin kertomus yhteistyöstä tullin kanssa.

 

Tulli joutui myöntämään: Osa alkoholin nettiostajien häirinnästä perusteetonta

Kirjoitin aiemmin, kuinka tulli ja Valvira pelottelevat EU:n sisältä alkoholia netin kautta ostavia kansalaisia. Ystävällinen lukija toimitti minulle kirjeenvaihdon, jonka oli käynyt tullin kanssa alkoholiostosta. Henkilö oli tilannut Saksasta viiniä, mutta paketti oli avattu tullissa. Pakettiin oli laitettu tullin lappu, joka oli otsikoitu "Veroilmoituksen antaminen valmisteveron alaista tuotteista".

Varoitus: Tulli ja Valvira pelottelevat alkoholin nettiostajia!

Uusi Suomi uutisoi tänään tullin aloittamasta tehovalvonnasta, joka koskee alkoholin ostamisen nettikauppaa. Tullin omassa tiedotteessa pelotellaan henkilöitä, jotka ostavat alkoholia Internetin välityksellä muista EU-maista. Tulli uhkailee avaavansa lähetyksiä ja jättävänsä niihin ohjeet veronmaksua varten.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä