Kantapöydässä Tukevaa asiaa tuopin ääressä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen presidentinvaalit 2018

Presidentinvaalin jälkeen

Sauli Niinistön murskavoitto paljasti, että iso osa suomalaisista tahtoo nyt olla voittajien puolella. Se, että vasemmistolaiset suurin joukoin äänestävät kokoomustaustaista porvaria, on ennenkuulumatonta Suomessa. Hyvä mieshän se Niinistö on, mutta musta ei muutu punaiseksi, vaikka voissa paistaisi. 

Venäjä tulee ja "kyyditsee" äänesi- varo!

Vaalien alla valta media loi mielikuvaa, että paha Venäjä tulee puuttumaan presidentin vaaleihin, jopa sillä tavalla, että suomalainen mennessään vaalikooppiin ei itse ymmärrä minkä numeron kopissa pistää.

Mieleen tulee aika jolloin kylistä kyyditettiin ihmisiä äänetyspaikalla yleensä koulun opettajan huoneeseen. Kylän taksin koelaudalla oli numero joka piti piirtää. Äänestyspaikalla ja sitten vielä paluukyytissä varmistettin, että äänestäjää ei oltu kuljetettu turhaan.

Kaksi ääntä meni meidän kylässä harhaan ja syyllisiä etsittiin suurennuslasilla. 

Pääkirjoitus: "Vaali taisi jo ratketa" -älä mene äänestämään!

Lapin Kansan pääkirjoitus kertoo, että "vaali taisi jo ratketa". Otsikko on hyvin kuvaava ja kertoo, kuinka media käyttää valtaa vaaleissa ja vie äänestäjältä jopa halun mennä äänestämään.

Miksi lähteä äänestämään, jos presidentin vaali on jo ratkaistu?  Mitä minulla "siellä tekee, kaikki menee niin kuin on jossain päätetty" -tuumailee kansalainen.

Lapin Kansa:

http://lapinkansa.ap.richiefi.net/1ae55c6e-7670-4e06-8ddd-70164f24df28/2

Kenen kannatusmittaus vastaa parhaiten sitten vaalitulosta ?

Olen tähän taulukkoon koonnut presidentinvaalien kolme  viimeisintä  eri mittaajan  kannatusmittausta (%) 

Sivistyneen vaalirauhan julistus

Minun kansankoulu-urani merkittävimpiä opettajia oli voimistelunopettaja Makkonen

Hän osasi opettaa urheilun ja elämän perusasioita siten, että ne jäivät muistiin. Jalkapallo-ottelun jälkeen käteltiin ja vastustaja oli taas kaveri. Makkonen saarnasi väsymykseen saakka ja kovalla äänellä ”urheilun rehtiyttä” ja ”reilua peliä”. Kirkkoniemen kansankoulu rulasi!

Likasankopolitiikka on palannut

Natokeskustelun tylsimmät kliseet

Presidentinvaalien yksi tärkeimmistä ulkopoliittisista kysymyksistä on suhtautuminen sotilaalliseen liittoutumiseen. On hyvä, että ainakin jotkut ehdokkaat ilmaisevat kantansa Natoon ja/tai Euroopan mahdolliseen muuntautumiseen sotilasliitoksi riittävän selkeästi. Äänestäjiä ei pitäisi tässä asiassa aliarvioida.

Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan keskiössä on yhteistyö

 

 

Ylen illan presidenttiehdokkaiden vaaliväittelyssä erottui selvä rintamalinja  ulko- ja turvallisuuspolitiikassa:  1)  kv -yhteistyö  ja  2) oleminen yksin omillaan.

Ykkösvaihtoehtoa edustivat parhaiten ehdokkaat  Niinistö, Vanhanen, Haavisto ja Haatainen ja kakkosvaihtoon lukeutuivat  Väyrynen ja Huhtasaari.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä