Kantapöydässä Tukevaa asiaa tuopin ääressä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen oikeusjärjestelmän luotettavuus

Oikeus-, kaavoitus- ja rakennusviranomaiset opiskelemaan ympäristöoikeutta

 

"Käräjäsalit tarvitsevat luonnontieteilijöitä" (KSML 28.4.2019, mielipidekirjoitus)

Ympäristön pilaamisesta joutuu harvoin käräjille. Tämä johtuu osin siitä, että ympäristöä suojelevat lait ovat monitulkintaisia.

Lakiin on kirjattu epämääräisiä käsitteitä, kuten ympäristön “merkittävä” heikentyminen tai “kohtuuton” rasitus. Niiden tulkitseminen vaatii syvällistä ymmärrystä biologisista syy–seuraussuhteista.

Ote suomalaisen tuomioistuimen toiminnasta

Olen vakavissaan huolissani Suomen oikeuslaitoksen toiminnasta ja keitä se palvelee. Tuomioistuin ei ainakaan palvele oikeuden toteutumista vaan vaan keskittyy täysin epäoleellisiin seikkoihin. Turun puukotustapausta ja sen käsittelyn sisältöä ei voi kehua. Yksi uhreista on puukottajaa vastustanut Zubier, joka joutui loppuiäkseen rullatuolin vangiksi.

Mediahuomio tuomion keventämisen perusteena

Helsingin Asema-aukiolla syyskuussa tapahtuneen pahoinpitelyn seurauksena syytteen törkeästä pahoinpitelystä sekä törkeästä kuolemantuottamuksesta saaneen Jesse Torniaisen puolustusasianajaja Hannu Tuomainen vaatii tuomiota ehdolliseksi ehdottoman sijaan siksi, että tapaus on saanut kiistatta valtaisan määrän julkisuutta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä