Kantapöydässä Tukevaa asiaa tuopin ääressä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Puolustuslaki

Brexit vaikuttaa puolustusarkkitehtuuriin Euroopassa

Let's make Britain Great again, ajatteli varmaankin moni Brexitin puolesta äänestänyt amerikkalaisen Donald Trumpin innoittamana. Epäilemättä taustalla vaikutti haikailu menetetyn maailmanvaltiuden perään.

Aikakauteen, jolloin gintonic oli jääkylmää ja teehetket täsmällisiä britti-imperiumissa ympäri maailmaa, tuskin kuitenkaan on paluuta. There's nothing Great in Britain anymore, saattaa myös moni ajatella.

Historiallinen puolustuslain muutosesitys

Sipilän (kesk), Stubbin (kok.) ja Soinin (ps.) hallitus näyttää haluavan Suomen puolustusvoimat ulkomaille sotimaan muiden maiden sotia. Muutos nykyiseen on turvallisuuspoliittisesti ja historiallisesti merkittävä.

Brysselin terrori-iskujen syyt ja keinot terrorismin torjuntaan

Voipuneena otin tänään vastaan uutisen Brysselin terrori-iskuista ja kuulin suomalaisten poliitikkojen ja asiantuntijoiden kommentteja asiasta. Tehtyä ei saa tekemättömäksi. Virheistä voidaan kuitenkin oppia ja välttää tilanteen kehittyminen ainakin suomalaisten kannalta huonommaksi.

Tiivistän seuraavaan analyysini nykytilanteesta ja siihen johtaneista syistä. Siihen sisältyy myös varoitus tulevasta, ellei poliittista suuntaa esitetyllä tavalla tarkisteta:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä