Kantapöydässä Tukevaa asiaa tuopin ääressä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Oikeistolaistuminen

Yhteiskuntavaikuttaminen keskittyy ja oikeistolaistuu

Toimittajia on usein väitetty vihervasemmistolaisiksi. Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan johtaja Matti Apunen on vaatinut jopa toimittajien puoluekantojen selvittämistä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan johtaja Apunen haukkuu väärä puuta.

Professori Ilkka Ruostesaaren keräämän aineiston mukaan Suomen valtaeliitti on vahvasti kokoomuslainen. Eniten kokoomus on vahvistunut joukkotiedotuseliitissä, jossa sen kannatus on noussut 21 prosentista 50 prosenttiin kahdessa vuosikymmenessä.

Kokoomuksen yhden tavoitteen politiikka

Olemme kaikki nielleet kokoomuksen syötin ja odotamme vain, että kokoomuksen työrukkanen kiskaisee virvelistä. Sitten se on menoa.

Kokoomus on antanut meillä kaikille muille vaihtoehdottoman politiikan kehykset, joiden sisällä muut puolueet yrittävät repiä eroja toisiinsa. Ei ole eroa uimmeko rintaa vai selkää, jos uimme väärään suuntaan.

Oikeisto vihaa demokratiaa

Kun esivallan valvonta herkeksi hetkeksi ja vihaisen kansan sydämellä puhuva anarkisti päästettiin YLE:n A-talk -ohjelmaan, hän sanoi yhdeksi keskeiseksi Tampereen mielenosoituksen syyksi yhteiskunnallisen ilmapiirin oikeistolaistamisen.

Vaikka intuitiiviisesti ymmärsin tämän kritiikin osuvan suoraan yhteiskunnallisen kysymyksenasettelun napakymppiin, on minulla nyt tuoda enemmän rautaa rajalle tämän asian todistamiseksi.

Oikeistolaistuminen ja alkoholihaitat

 

Alkoholin haittavaikutukset on asia joka on monien, monien ihmisten päivittäisissä ajatuksissa. Tukimusten mukaan naiset kärsivät enemmän läheistensä liiallisesta alkoholin käytöstä kuin mitä miehet kärsivät läheistensä liiallisesta alkoholin käytöstä.

Jos sisäistää oikeistoaatteen ja machokulttuurin on alkoholi oikeastaan vain väline luonnonvalinnassa, väline jonka kautta tiputetaan heikot pelistä pois.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä