Kantapöydässä Tukevaa asiaa tuopin ääressä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Muslimi

SDP:n keräilykorttisarja

Kerää koko sarja!

SDP:llä tavallisen*) huono onni muslimien kanssa.

1) Lelusalakuljettaja

2) Insesti-isä

3) Oulun moskeijan imaami

4) Antisemitisti kansanedustaja

 -----  Lisätty uusia kortteja*): 

5) Sdp:n moninkertainen vaaliehdokas, Turun varakaupunginvaltuutettu Ahmed Al Chibib.
Tulli epäili Al Chibibiä veropetoksesta ja tupakkatuoterikkomuksista. Kaikenlaisia viranomaismääräysten rikkomuksia, joissa Turun demaripoliitikot suojelivat. Pakeni maasta jättäen suuret velat jälkeensä. 

Tyttöjen valinnanvapaus

Valinnanvapaus

 

Tällä hetkellä sana valinnanvapaus on useiden huulilla, Soteen liittyen.  Me olemme tottuneet ajattelemaan tuota sanaa vapautena valita mistä terveyspalvelumme hankimme.

Jäin pohtimaan tuota sanaa nähdessäni pienen, noin kolme vuotiaan mustalla huivilla hunnutetun tytön.

 

Millainen on tuon tytön valinnanvapaus

Radikaalia islamia yliopistossa ja sen ulkopuolella

Joitakin vuosia sitten yritin etsiä Istanbulin yliopiston teologisen tiedekunnan kirjakaupasta hyvää Koraanin selitysteossarjaa. Kysyin neuvoa kirjakaupan myyjältä. Myyjä huomasi, että kaupassa oli parhaillaan asioimassa myös islamilaisen teologisen tiedekunnan eksegetiikan professori, joten myyjä kehotti minua kääntymään varsinaisen asiantuntijan puoleen. Esitin asiani tälle ystävälliselle herrasmiehelle. Sanoin, että en halua mitään radikaalia selitysteosta, vaan sellaisen, joka edustaisi Turkissa mahdollisimman laajalti hyväksyttyä Koraanin tulkintaa.

Helsinki Pride 2018 – Puolustakaa homoja muslimeja

Seta ja monet muut ryhmittymät tekevät äärimmäisen tärkeää työtä. Jokainen kerta, kun seksuaalivähemmistöjen asioita tuodaan esille, olen iloinen ja toiveikas tulevaisuuden suhteen. Monien vähemmistöryhmiin kuuluvan ihmisen elämä onkin parantunut, mutta työtä on vielä paljon tehtävää tasa-arvon nimissä. Sukupuolineutraali avioliittolaki oli erinomainen osoitus siitä, että maailma on menossa parempaan suuntaan. Merkittävät muutokset ovat aina edellyttäneet valmiutta ottaa iskuja vastaan.

Muslimikin on ihminen

San kutsun osallistua rasismitutkimukseen. Ja toisen osallistua yhteen valtakunnalliseen ohjelmaan ja kertoa, millaista on olla muslimi. Ehkä vähän samanlaista kuin olla...ihminen? Aamulla herää, syö, käy töissä, on jumissa kello neljän ruuhkassa ja nukkuu?

Missä kristityn rukoushuone basaarissa?

Hesarissa taas huvittava juttu, ei kai nyt eri uskon harjoittajat tai muut ryhmittyvät voi vaatia että heille rakennetaan rukouspaikat ja tilat  valtion /kunnan varoin? Jokainen ryhmittymä rakentaa omilla varoilla tarvitsemansa tilat tai vuokraa.

 

 

Kuinka monta rukouspaikkaa ja kirkkoa minulle rakennettaisiin kun menisin Irakiin ja Afganistaniin ja Somaliaan?  Minä polkisin jalkaa missä minun rukouspaikkani on basaarissa?

 

Rajat kiinni jo rajakkien järjen porteilla?

Loppuviikosta lienee itse kukin seurannut aktiivisesti medioita. On tapahtunut paljon. Nizzan iskuista haluaisin todeta erään päivänselvän asian, joka ei kuitenkaan kaikille selvä ole.

Vaikka ei olekaan tuomitsemassa kaikkia maailman muslimeita terroristeiksi, ei se tarkoita, että hyväksyisi Nizzan iskut ja muut islamistien terroriteot. Koittakaas nyt vaja...rajakit viimein tajuta tämä.

Jos Alppien turmakonetta olisikin ohjannut muslimi?

 

Hirvittävä uutinen Alppien lentosurmasta maaliskuussa 2015 ja sen taustoista: http://www.hs.fi/ulkomaat/a1427356428636jako=ca7c6f7eec53262b11f07b99e2f0c569

Kysymys: huomaatteko tässä uutisessa kommentteja myöden mitään outoa? Minä nimittäin huomaan ja se 'outous' on hyvin paljastavaa.

Voiko perussuomalainen olla muslimi?

Tätä erilaisten arvomaailmojen joukko-opillista rajapintaproblematiikkaa kannattaakin miettiä tovi.

 

Erityisesti nyt näin koko Eurooppaa järkyttäneiden terroristi-iskujen jälkimainingeissa, jota leimaa pelko kasvavasta vihasta sekä tietenkin myös lähestyvien eduskuntavaalien tiimoilta ....

 

Ajatuksia muslimeista


Muslimina Suomessa ei varmaankaan aina ole helppoa.
Osa ei-muslimeista vihaa kaikkia muslimeja, koska laskee heidät kaikki "samaan paskasakkiin".
Jos taas olet maallistunut tai maltillinen muslimi, sinua todennäköisesti vihaa lisäksi "muslimiveli/muslimisisko" joka kuuluu fundamentalistisempaan porukkaan,
jonka mielestä, et joko lue Koraania ollenkaan tai tulkitset sitä "väärällä" tavalla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä