Kantapöydässä Tukevaa asiaa tuopin ääressä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Labour-blokki

Kun Labour-blokki puuttuu, voiton korjaavat persut

Katselin ja kuuntelin Ylen Suuren vaalikeskustelun. Asetelma oli erikoinen. Puoluejohtajat olivat hermoraunioina, kiistelivät ja puhuivat toistensa päälle. Puheenjohtajilla oli todella melkein mahdoton tehtävä pitää keskustelua kurissa.

Presidentinvaali on ratkennut ”työväen miehen” voittoon

# Tällä kertaa presidentinvaalipaneelissa keskityttiin oikein erityisesti ulko- ja puolustuspolitiikkaan. Matti Vanhanen (Kesk.) oli toipunut sydänoireistaan siinä määrin, että pääsi osallistumaan. Hän näytti kyllä huolestuneelta, koska Sauli Niinistön lyöminen tuntuu entisestä 2003-2010 pääministeristä toivottomalta. Ja kaiken lisäksi selän takana uhkaa ”oman puolueen” Paavo Väyrynen (Keskusta ja Kansalaispuolue), joka on jo saanut kerätyksi 15 000 kannattajakorttia 20 000:sta.

Välikysymys voi muuttaa Suomen mädän poliittisen ”kulttuurin”!

# Tämä päivämäärä 24.11.2017 saattaa olla ja toivottavasti todella on käännekohta. Suomen Labour-blokki on nimittäin vihdoinkin löytänyt itsensä. Se tietää huonoja aikoja tämän maan pölkkypäiselle ”sekametelisoppahallituskulttuurille”, sillä Suomi on toivottavasti siirtymässä vihdoinkin pohjoisen Euroopan sivistyneiden blokkivaali-demokratioiden joukkoon.

Suomen Labourin katseet vuosiin 1916 ja 1966

# Tuoreimpia puolueiden galluptietoja on kommentoitu monelta kannalta. Erityisesti on arvioitu, mistä johtuu Perussuomalaisten katastrofaalinen kannatuskato. On myös ihmetelty, miksi Keskusta on pääministeripuolueenakin ja Paavo Väyrysen eriseuraisuudesta huolimatta säilyttänyt ainoana hallituspuolueena kannatuksensa ja selvän ykkösasemansa. Vuoden 2011 vaaleissa puolue jäi neljänneksi, jolloin siitä alettiin yleisesti puhua ”auringonlaskun puolueena”.

Ruotsista lääkkeet Suomen kriiseihin

# Näin uuden vuoden alkaessa suosittelisin suomalaisille halpoja ja hyödyllisiä opintomatkoja Ruotsiin. Siellä oppisi paljon tärkeää näiden Suomen kieltämättä hankalien taloudellisten ja poliittisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Suomeen on luotava Labour-koalitio

# Ruotsissa taisivat taas olla fiksumpia, kun muut puolueet päättivät jättää Sverigedemokraterna (SD) "ikuiseen oppositioon". He saattavat näin jatkaa samaa ja hyväksi havaittua ruotsalaista  blokkihallituspolitiikkaa.

   ”Ruotsin persut” SD on tässä tilanteessa saanut yhä lisää gallupkannatusta. Mutta muiden puolueiden ei tarvitse välittää asiasta niin kauan kuin SD ei saa parlamentissa ehdotonta enemmistöä.

Soinikin erehtyi herrojen kanssa marjaan ja "sekametelisoppahallitukseen"

# Eräät Perussuomalaisten (PS) poliitikot ovat vaatineet kriisineuvonpitoa, koska PS:n kannatus on romahtanut gallupeissa kymmenen prosentin pintaan. Mutta puolueen puheenjohtaja Timo Soini torjuu tiukasti kritiikin. Puolueen jäsenet eivät kuulemma saisi arvostella puoluettaan eikä varsinkaan sen johtoa julkisuudessa. Puolueen sisällä arvostelu on myös mahdotonta.

Perussuomalaiset – arvokonservatiivinen työväenpuolue

# Perussuomalaisten (PS) yksinvaltias puheenjohtaja Timo Soini sanoi kuulemma ennen ulkoministeriksi ryhtymistään: ”Suomessa on kolme republikaania: minä, Matti Apunen ja Kimmo Sasi.” Nyt Soini on ulkoministerinä Yhdysvalloissa Alaskan pääkaupungissa Anchoragessa. Siellä hän on kertonut Hesarin Laura Saarikoskelle olevansa pro-life-tyyppi (eli aborttioikeutta vastaan) mutta Obamacaren eli yleisen sairausvakuutuksen puolesta.

Timo Soinin ”työväenpuolue” ulos hallituksesta!

# Perussuomalaiset on parin kuukauden hallitustaipaleellaan joutunut jo useaan todella hankalaan tilanteeseen. Kreikan talouskriisin hoidossa puolue joutui kulkemaan kuilun yli. Pysyttelemällä jyrkällä linjallaan puolue olisi ajanut Suomen EU:n piirissä ”epäinhimillisten velkojien” ykköseksi. Nyt kun annettiin Kreikalle hiukan periksi, PS:n suomalaiset äänestäjät ovat alkaneet kapinoida.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä