Kirjoittaja on helsinkiläinen toimittaja, joka ei juo kahvia eikä maitoa. Oluen ja olutkulttuurin asiantuntija. Viisi Tähteä -verkkomedian toimituspäällikkö. www.viisitahtea.com.
En enää oikeasti jaksa katsoa tämän hallituksen menoa, työttömien aktiivimallin ja muiden toimenpiteiden kautta se pitää huolen siitä, ettei köyhä saa senttiäkään liikaa tai siltä mieluummin otetaan niistä pois. Jos vammainen poika saa lahjaksi jotain tililleen, hoitaa automaattinen Kelan valvonta pois sen, ettei hänelle siitä koidu iloa tai hyötyä. Samaan aikaan on voimassa verottajan ohje lahja- ja perintöverosta, jonka mukaan alle 30 000 euron juttuihin ei puututa vaan annetaan mennä.
Suomessa kaikkia autetaan. Jos vain osaa apua hakea ja suostuu sitä ottamaan vastaan.
Kuulostaako tutulta? Tämähän on se tyyli, jolla ongelmat on tapana sinnikkäästi kiistää.
Onhan meillä hyvinvointivaltio...
Paskat on. Ei kukaan enää edes puhu hyvinvointivaltiosta, ellei tarkoituksena ole syyllistää köyhiä heidän tilanteestaan. Puhutaan hyvinvointiyhteiskunnasta, johon sisältyy ajatus, ettei valtion niin kovasti tarvitse osallistua kansalaisista huolehtimiseen.
Ihmiset, jotka eivät ole koskaan olleet köyhiä tai joilla ei ole kosketuspintaa köyhyyteen voivat pahimmillaan kuvitella, että köyhät ovat tehneet jotain väärin tai köyhyys olisi ihmisen oma vika. Näinä vaikeina taloudellisina aikoina köyhien ja köyhyyttä kokemattomien välinen kuilu on entistä syvempi. Tutkimukset vahvistavat edellisen väittämän. Tutkimuksen mukaan joka neljäs varakas suomalainen on sitä mieltä, että köyhyys on köyhän ihmisen oma syy.
Luin Lindströmin blogia tänään ja täytyypä todeta, että kaukana on ministerin ajatuksen työttömän tilanteesta. Vielä kehuja vailla näytti olevan, mutta ei niitä työttömiltä tule saamaan, sitä on turha odottaa. Eipä tule saamaan ääniäkään seuraavissa vaaleissa työttömiltä, eikä vähänkään työttömyysuhan alla olevilta, näin uskon vakaasti.
Kuntien ja kuntayhtymien vuoden 2018 talousarvioiden käsittely on loppusuoralla ja moni niistä on jo päätöksensä tehnyt. Uutisoinnin perusteella jotkut kunnat pitävät terveydenhuollon asiakasmaksut ennallaan, jotkut korottavat niitä indeksin mukaan ja jotkut lainsäädännön mahdollistamaan maksimimäärään saakka. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen taustalla on niitä koskeva laki. Valtioneuvosto päättää asiakasmaksujen enimmäismäärästä kahden vuoden välein indeksimuutosten perusteella.
Suomen juhlavuonna on häpeällistä, että yli 100 000 lasta elää köyhyydessä.
Jos laskentaan otetaan mukaan ns laskennalliset asuntotuotot köyhyydessä elää 12% kaikista lapsista (132 000 lasta)
Onneksi meillä köyhätkään lapset eivät joudu asumaan yksin - vielä. Jokainen köyhä lapsi joutuu kuitenkin elättämään perhettään. Tämä siksi, että lapsilisät pienentävät määrällään perustoimeentulotukea ja jopa estävät harkinnanvaraisen tuen saannin.
On varhainen ilta alkusyksyllä. Ryysyköyhä Tahvo on juuri kävellyt kaupan ovesta sisään. Rauha, pitkän myyntipöydän takana viilaa tehokkaasti kynsiään. Kauko teroittaa takahuoneessa leipäveistä äänekkäästi. Paikkana on suomalainen leipäkauppa, 2017 jälkeen Kristuksen.
Tahvo (äänekkäästi): Kuulkaapa rouva. Te olette...
Sinisen Tulevaisuuden Sampo Terho sanoo ( A-studio 14.8.-17) puolueensa tulevaisuudessa puolustavan Suomen keskiluokan etuja. Samaan suuntaan puhuu myös Simon Elo.
Entä köyhät, joita Suomessa tällä hetkellä tilastollisesti on noin miljoona? Eivätkö hekin äänestä vaaleissa? Eivätkö he kaipaa kaikista eniten puolestapuhujaa?
Ajatellaanko uudessa tulevassa puolueessa niin, että varakkaitten etuja puolustaa jo kokooomus ja köyhien etuja kaikki muut puolueet. Vain keskiluokka on ilman poliittista puolustajaa???
Kirjoittaja on helsinkiläinen toimittaja, joka ei juo kahvia eikä maitoa. Oluen ja olutkulttuurin asiantuntija. Viisi Tähteä -verkkomedian toimituspäällikkö. www.viisitahtea.com.