Kantapöydässä Tukevaa asiaa tuopin ääressä.

Kaikki blogit puheenaiheesta ISIS

Vaihdossa otetaan Isis-lapsi !

Viime kuukausina on käyty vilkasta keskustelua siitä, pitäisikö suomesta vapaehtoisesti lähteneiden Isis-taistelijoiden lapset ja vaimot tuoda Suomeen. Mölinä on keskittynyt lähinnä Syyriassa sijaitsevan al-Holin leirin isis-lapsiin ja näiden äiteihin.

Ihmisoikeudet eivät kulu käytössä

Perusuomalaisten varakansanedustaja Arto Luukkanen kirjoittaa Puheenvuorossa otsikolla ”Antti Rinne koheltaa Holissa!” ja irvailee: ”Maan pääuutinen on se, että Suomen pääministeri Antti Rinne (dem), ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (dem.) ovat olleet Al-Holin leirin puitteilta miettimässä miten ISIS-naisia voitaisiin auttaa ja tuoda valtion varoilla Suomeen.” Luukkanen kutsuu tätä &rdqu

Hallituksen tehtävä kristillinen poliittinen päätös al-Holin kansalaisista

Eurovaalien puheenjohtajatentissä (Yle 23.5.) osa puheenjohtajista esitti sellaisia kantoja, että mykistyin asiasta yli kuukaudeksi, kunnes Martin Scheinin rauhallisesti ja varmaotteisesti elvytti minut kirjoituskuntoon Ykkösaamun 11.7. haastattelussa, mikä kannattaa kuunnella Yle Areenasta.

Hallintoa negatiiviselta tunnepohjalta

Viime aikoina on käyty paljon keskustelua siitä, mitä pitäisi tehdä niille naisille ja heidän lapsilleen, jotka lähtivät Isisin julistamaan kalifaattiin ja haluaisivat nyt palata takaisin. Suurimmaksi osaksi keskustelu tuntuu pyörivän sen ympärillä, onko tämä palaaminen kiva tai hyvä asia, eli toisin sanoen kulloinkin kyseessä olevan henkilön mielipiteessä.

ISIS Lapset eivät ole valinneet vanhempiaan. - Lasten ajatukset? Oikeudet?

Viikon vaihteen iltalehdessä oli erittäin hyvä ja mielenkiintoinen artikkeli Isis lapsista otsikolla "He ovat syyttömiä"- #Nanna Grästen. "EMME VALITSE VANHEMPIAMME JOILLE SYNNYMME! - Mutta voimme ottaa etäisyyttä heihin aikuisena- yhteiskunnan velvollisuus on erottaa vanhemmat ja lapset silloin kun vanhemmat ovat vaaraksi lapselle.

Naiset ja lapset viimeiseksi

Viime päivinä on väitelty siitä, mitä meidän pitäisi tehdä Isilin (Islamic State of Iraq and the Levant) julistaman kalifaatin alueelle lähteneille suomalaisille naisille ja heidän lapsilleen, jotka ovat kalifaatin kaaduttua päätyneet al-Holin (al-Hawl) pakolaisleirille pohjois-Syyrian kurdialueella.

Haetaanko ISIS-leirin suomalaiset kotiin?

Keskustelu Al-Holin yhdistetyn vanki/pakolaisleirillä olevien ulkomaan kansalaisten tilanteesta on puhuttanut viimeiset viikot kiihtyvällä tahdilla. Hallituspuolueilta on tullut asiasta aavistuksen keskenään ristiriitaisia lausuntoja, mikä kenties johtuu siitä, että kokonaisuus on sekä eettisesti että juridesti melko hankala. Lohduttautua voi sillä, että hajallaan tuntuu olevan oppositiokin.

Kuka pelastaa hädässä olevan suomalaisen ulkomailla?

Ulkomailla matkustavaa suomalaisia joutuu pulaan noin kaksisataa joka vuosi. Suurlähetystöt pyrkivät parhaansa mukaan auttamaa hädässä olevia. Käytännössä heitä autetaan saamaan esimerkiksi taloudellista apua läheistensä kautta. Lähetystöt eivät voi pääsääntöisesti osallistua autettavan kustannuksiin. Lähinnä ne voivat lainata rahaa paluulentoa varten.

10 naista ja 30 lasta - Ja Suomi pelkää itsensä hengiltä

Suomalaiset miehet ovat pelkureita ja täynnä naisvihaa. Ikävä kyllä monet naiset ovat mukana tässä naisvihassa. Nythän on niin, että jos 10 naista ja 30 lasta ovat turvallisuusuhka Suomelle niin Suomen voi heti lakkauttaa.

Pahaa sutta ken pelkäisi? Ei kai kukaan, mutta 10 naista ja 30 lasta on kauhistus jopa poliitikoille, suojelupoliisista nyt puhumattakaan. Pakko hävetä tämän maan puolesta.

Kauhistelkaa. Pelätkää. Linnoittautukaa. Sulkekaa rajat.

https://yle.fi/uutiset/3-10849538

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä