Kantapöydässä Tukevaa asiaa tuopin ääressä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Euro EU talous

Sampon ryöstö?

Ilta-Sanomien mukaan hallituksessa on puhjennut lihava riita Suomen päätösvallasta ja vastuista Euroopan vakausmekanismin (EVM) myöntämissä lainoissa. Nyt ollaan luopumassa isojen euromaiden linjauksilla siitä, että EVM tekee päätökset kiireellisissä tukimenettelyissä yksimielisesti. Kokoomus ja Keskusta ovat valmiita siihen, etteivät EVM:n uudet päätökset vaatisi jatkossa yksimielisyyttä, vaan niihin riittäisi 85 prosentin määräenemmistö.

Italian tulevat vastuut Suomen niskaan on estettävä

Sampo Terho kirjoittaa blogissaan siitä, kuinka Italia syöksee euron ongelmiin. Toteamus ”EU-komissio palautti Italian budjettiesityksen takaisin valmisteluun. Tätä ei ole tehty kertaakaan aikaisemmin eurojärjestelmän historiassa” kuvannee hyvin tilanteen vakavuutta.

Taas toteamus siitä, että ”On korkea aika luoda euroon sellainen kriisinratkaisumekanismi, jolla yksittäinen euromaa voi tehdä konkurssin ilman, että muiden täytyy tukea sitä millään lailla” on oikea mutta tässä kohtaa  unohdetaan yksi asia.

Merkel.

Suomi-talkoiden vaihtoehto: Aidot Suomi-talkoot!!

Suomen nykyisen ahdingon tärkein, ja lähes ainut, syy on yhteisvaluutta euro!

 

Mm. Presidentti Sauli Niinistö on sanonut, että nykytiedoin hän ei olisi yhtenäisvaluuttaa kannattanut.

 

Ongelma vain on, että monella ei ylpeys anna periksi asian myöntämiselle, ennemmin ajetaan vaikka Suomi konkurssiin kuin myönnetään osallisuus virheiden tekemiseen.

 

Suomalaisten päättäjien vastuulla olisi kuitenkin - nyt tai ei koskaan - huolehtia ensisijaisesti Suomen ja suomalaisten eduista!! Kukaan muu kun sitä ei puolestamme valitettavasti tee.

Euroerosta tarvitaan selvitys

Suomi tarvitsee euroero-option. Optio tarvitaan seuraavista syistä:

1. Euroalueen taloudelliset uhkakuvat ovat todella suuret. Euromaat ovat pahasti velkaantuneita. Velkaa on 92% suhteessa BKT:n. Myös budjettivajeet ovat huolestuttavia ja työttömyys korkeaa.  Kreikan lisäksi voi siis tulla muitakin rahoituskriisejä. Suomen sitoumukset ja luottotappio-riskit saattavat kasvaa kohtuuttomiksi.  http://www.kauppalehti.fi/uutiset/euromaiden-velat-paisuivat-ennatysmaisiksi-viime-vuonna/QeaE96cg

Paavo Väyrysen kansalaisaloite halventaa demokratiaa

Tavallisena kansalaisena en voi olla ajattelematta, että Paavo Väyrynen (kesk.) haluaa kansalaisaloitteellaan vain näyttää keskisormea puolueensa johdolle tehden samalla suoranaista pilkkaa itse kansalaisaloiteoikeudesta ja parlamentaarisesta järjestelmästämme.

Mihin unohtui "Missä EU, siellä ongelma" ?

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mielestä EU:n taloussääntöjä on nyt noudatettava, eikä EU-komissiolta tulevassa varoituksessa ole sikäli mitään yllättävää.

Ennen eduskuntavaaleja ja varsinkin oppositiossa Timo Soini moittii muita puolueita europolitiikasta, mutta nyt Soini puhuu jo kuin Rehn.

Käykö Perussuomalaiset eurojäsenyystaistelua taas kerran?

Perussuomalalaiset on saanut kaksi peräkkäistä suurta vaalivoittoa vuosien 2011 ja 2015 eduskuntavaaleissa. Tämän vuoden vaaleissa puolue oli toiseksi suurin puolue 38 edustajalla ja vuoden 2011 vaaleissa kolmanneksi suurin puolue 39 edustajalla.

TOIMII KUIN JUNAN VESSA?

Vanhat sanonnat toimivat usein hyvin monessa eri tarkoituksessa. Mielestäni tämä meidän EU-aikainen talousjärjestelmä toimii myös kuin se kuuluisa "junan vessa".

Se on ikään kuin talouden juna. Kun juna on liikkeellä, niin kaikki pelaa ja kakka putoilee vessan suorasta putkesta pitkin raiteita, mutta kun se juna pysähtyy, niin "shitti" kasaantuu samaan paikkaan noussen lopulta hyttiin saakka.

Dijsselbloem vs. Βαρουφάκης

Tämä hollantilaisvideo on varsin suosittu niin Alankomaissa kuin Kreikassa. Englannin tai kreikan tekstitys tulee näkyviin klikkaamalla alapalkin "youtube" ja sen jälkeen "tekstitys"-komentoa (ala-oikealla):

https://

(tekijä: Laurens van Oost)

 

Kreikka ei eroa Euroalueesta

Talouspolitiikka

Talouspoliittisesti Kreikalla on mahdollisuus jatkaa Euroalueessa tai valmistella eroa Eurosta.

Kreikan ero Euroalueesta tietäisi Kreikan tulevan valuutan devalvoitumista kymmeniä prosentteja, ehkä neljäkymmentäkin prosenttia. Maa ajautuisi talouspoliittiseen sekasortoon, mutta mistä se vuosien mittaan kyllä nousisi. Kreikkalaisten elintaso putoaisi jopa Turkin alapuolelle. Ei mikään ruusuinen kuva Kreikkalaisille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä