Kantapöydässä Tukevaa asiaa tuopin ääressä.

Kaikki blogit puheenaiheesta Alkoholijuomat

Limuviinoista puhuminen on älyllistä epärehellisyyttä

Limuviinat ovat olleet otsikoissa ja keskustelussa. Kova poru on tullut siitä, kuinka kaupoissa myytävä alkoholi ei enää maistuisi käymisteitse valmistetulta paskalta. Perusteluissa taas nostetaan esiin omanlaista lapsiporno-korttia. Laadukkaat Napue Gin&Tonicit ja muut vastaavat juomasekoitukset kuitenkin varmasti maistuvat kaikille hieman varttuneemmille kohtuukäyttäjille.

Suomalainen alkoholipolitiikka on holhoamista!

Olen seurannut jonkin aikaa keskustelua nykyisen alkoholilain lieventämistä. Tällä hetkellä Juha Sipilän hallitus pohtii nostaa kaupoissa myytävien juomien prosentteja, jopa 5,5 asti. Tämä on uskomattoman rohkea uudistus. Suomen oloissa jopa radikaali. Tätä uudistusta on kritisoinut hyvin nimekäs kaarti suomalaisia vaikuttajia, mutta tavalliset ihmiset ovat olleet nöyrästi hiljaa. Niin ajattelin minäkin olla, mutta en jaksanut enää.

 

Suomeen on suunnitteilla uusia pienmallastamoita

Olin viime viikolla ETL:n mallasohraretkellä, jossa oli tarjolla runsaasti ajankohtaista tietoa oluen raaka-aineista. Yksi mielenkiintoinen pointti oli se, että käsityöpanimobuumi synnyttää uusia pieniä mallastamoita, jotka pystyvät kevyesti vastaamaan pienpanimoiden tarpeisiin.

Alkot pois kauppakeskuksista??

Paljon puhutaan siitä, että ihmisten alkoholin kulutusta pitäisi saada vähemmäksi. Mutta yleensä nostetaan vain alkoholinveroja ja näin toivomme, että kaikki asiat järjestyy.

Suoraa puhetta alkoholista ja politiikasta

Tässä minun lyhyt tutkimuksenimm.  Eviran ja Tilastokeskuksen virallisesti julkaisemiin käyriin perustuen:
Suomessa alkoholin kulutus vuodesta 1960 vuoteen 2010 nousi neljästä kahteentoista litraan henkeä kohti eli +200%. Samana aikana suomalaisten elinikäodote nousi 65:stä vuodesta 80:een vuoteen eli +23%.
Että ei se alkoholi ainakaan tilastojen valossa vaarallista terveydelle ole. Päinvastaista taitaisi olla paremminkin syytä epäillä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä