Kantapöydässä Tukevaa asiaa tuopin ääressä.

Natsitervehdys ei ole vitsi

  • "Sieg Heil eli kippis", MoonTV.
    "Sieg Heil eli kippis", MoonTV.

MoonTV:n juontaja-toimittaja sanoo vitsikkäästi Sieg Heil! kilistäessään saksalaista vehnäolutta sisältävää lasia nettitv:n insertissä. On vastenmielisen typerää käyttää natsitervehdystä maljankohottamisen yhteydessä.

MoonTV:ssä julkaistun insertin sisältöön tai sisällöttömyyteen en viitsi ottaa mitään kantaa, mutta toivottavasti minun ei tarvitse sivistysvaltioksi luokiteltavassa Suomessa enää toista kertaa törmätä tähän.  Sieg Heil -kommentointi ei käy millään tavalla vitsistä, vaan osoittaa täydellistä nulikkamaista kypsymättömyyttä ja täydellistä piittamattomuutta miljoonien ihmisten kohtaloista ja yhdestä ihmiskunnan suurimmista murhenäytelmistä.

Tänään tulee kuluneeksi tasan 70 vuotta natsi-Saksan antautumisesta. Sieg Heil -tervehdyksen tarkoituksena oli osoittaa kunnioitusta Adolf Hitlerille, ja se oli yksi Führerin henkilöpalvonnan keskeisimmistä tunnuksista - siis hakaristiä vastaava symboli. Sen käyttämisen sekä Hitlerin ja muiden natsien raakalaismaisten toimien muistoina ovat jopa kymmenet miljoonat menehtyneet ja eri tavoin vammautuneet uhrit.

Hävetkää MoonTV.

http://moontv.fi/ohjelmat/ruoka/saksalaista-vehnaolutta (kohta 3'26, linkki).

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kallion kuplassa tapahtuu, känniääliöille tämä on sananvapautta. kaksoistandardin elävät esimerkit, mukahauskoja heeboja , odotan vielä Härkösten ja opetuslasten tyrmistymistä ristipeukuttamisineen.
Hienot oluet ja oluiden ympärillä oleva pienpanimotoiminta ei ansaitse tällaista näytelmää.

Käyttäjän kahkonh kuva
Heikki Kähkönen

Toivotan nämä kundit tervetulleiksi mun seuraani ensi viikolla alkavalle olutmatkalle Baijeriin. Käymme luostaripanimoissa, bierstubeissa ja Dachaun keskitysleirissä. Keskitysleirivierailun jälkeen näille nulikoille ei tulisi mieleenkään sanoa ääneen edes sanaa natsi, puhumattakaan vitsikkäistä sieg heil -tervehdyksistä. Keskitysleiri vaikuttaa ihmiseen, vielä näin 70 vuoden jälkeenkin.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Kierteleekö Kähkönen yleensäkin etsimässä natsiviitauksia? Tuo Sieg Heil -kohtaus meni niin nopeasti, että sitä hädin tuskin olisi heti huomannutkaan ilman tätä valitusta. Toki natsismi on hirveä ideologia, mutta ei rasismista eroon päästä tällaisiin sanoihin puutumalla. Tuskin natsit edes ovat keksineet tuota Sieg Heil -tervehdystä. Eiväthän he muutoinkaan keksineet paljon mitään omaa. Tuo Sieg Heil ehkä oli ajattelematonta, mutta tuskin ihan bloggauksen arvoinen.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ville, oli siellä ein volk myös muistuttamassa entisiä aikoja eturauhasten kanssa keppostelevien poikien jutuissa. Eduskunnassa tämä palestiinalaistenkin suosima käsiojo etuoikealle tuotti muutakin kuin vain blogin, sanoudutteko irti blaah blaah. Haaviston faniporukalle annetaan anteeksi, eikä Kosostakaan syytetä romani"hesustelusta", se on aina tekijästä kiinni.
Linkin pätkän katsottuani tuli oikealla seisoneesta pipopäisestä, punaisenflanelipaidan ja vihreän taskunenäliinan yhdistelmästä mieleen, millä suljetulla laitoksella on avoimien ovien päivä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Natsitervehdysten tekeminen on typerää, mutta toisaalta voimme kiittää Hitleriä siitä, että tänään voimme nauttia hyvää saksalaista olutta. Ilman natseja koko Eurooppa saattaisi olla yhtä suurta Neuvostoliittoa ja joutuisimme oluen sijasta juomaan vodkaa.

Pekka Iiskonmaki

#5
Me suomalaiset olisimme Siperiassa ja vodka olisi kortilla. Ei silti, niin se oli Suomessakin.
Suomi muistuttaa yllättävän paljon Venäjää.

Ave Caesar!

Kalevi Wahrman

https://www.facebook.com/events/1440418592935515/

Fasismista saadun voiton ja toisen maailmansodan päättymisen 70-vuotistapahtuma

Käyttäjän kahkonh kuva
Heikki Kähkönen

Ville Mäelle tiedoksi, että en kiertele etsimässä natsiviittauksia. Jo ingressin juonto oli jopa tyylilajissaan ala-arvoinen: "Saksalaiset ovat kunnostautuneet kansallissosialismin ja insinööritaidonnäytteiden lisäksi myös oluen tekemisessä..."

Ja mitä bloggaamiseni tarpeellisuuteen tulee, vanhana journalistina pidän itselläni vapauden kirjoittaa blogissani, mitä huvittaa ja minkä näen myös sillä hetkellä aiheelliseksi. Sitä kutsutaan sananvapaudeksi.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Natsityyppisen (siis ei esim. tiibetiläis- tai suomalaiskalevalaistyyppisen) hakaristin tavoin myös sirppi ja vasara ja punatähti aatteellisin motiivein kiihotustarkoituksessa julkisesti siten aseteltuina kuin ne ovat olleet Neuvostoliiton asevoimien käytössä JV Stalinin aikana on ihmisyyttä halventavaa ja sikamaista. Yön Sudet ovat tästäkin syystä fanaattisia internatsifasisteja joiden ei pitäisi antaa kulkea vapaana missään sivistysmaassa.

Olemmekohan siis hyvää hyvyyttämme suhtautuneet liian sallivasti uusstalinistisen militarismin uhoon, kun sitä on tullut ystävinä pitämiemme ja taloudellisesti hyödyllisten semikumppaneiden suunnalta? Suomen Kuvalehden sivuilla on kommentoitu vuosien 2005 ja 2010 Punaisen torin sotaalietsovia voitonparaateja rinnastamalla länsijohtajien sinisilmäinen osallistuminen niihin ja Hitlerin olympialaisten avajaisiin 1939. Eräs tutkija aavisteli oikein myös, että pahin oli vielä edessä, ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/194831-v...

Toimituksen poiminnat