Kantapöydässä Tukevaa asiaa tuopin ääressä.

Hesari ja Pekka Puska: näin syntyy uutinen ikivanhoista jorinoista

Helsingin Sanomat on tehnyt jälleen ajankohtaisen ja räväkän uutisjutun oluesta alkoholiongelmien keskeisenä syynä. Samalla lehti on kaivanut esille asiantuntijaksi THL:n entisen pääjohtajan Pekka Puskan. Valtalehti osoittaa hallitsevansa agendan tuomalla uusia ja tuoreita näkökulmia. Uutinen on aina uutinen, vaikka se lämmitettäisiin miten vanhoista aineksista.

Eläkeläinen Puska toteaa Hesarille, että Suomessa ”yhä enemmän alkoholisoidutaan oluella ja siksi sen saatavuus on keskeinen kysymys”. Itse muistan kuulleeni tuota samaa hokemaa Puskan suusta - ja lukeneeni Hesaristakin - jo kohta kymmenen vuotta.  Puska näet muistaa toistaa asiaa itse asiassa aina, kun hänet jostakin esiin tongitaan.

"Oluen saatavuus on alkoholinkäytön hillitsemisessä keskeinen kysymys", (Pekka Puska Hesarissa 14.5.2014)

”Oluen valtava massasaatavuus on iso asia. Jos halutaan saatavuuteen vaikuttaa, silloin olutkysymys on avainasemassa,” (Pekka Puska Ylelle 29.7.2013)

”Olut on tällä hetkellä suomalaisen alkoholipolitiikan keskeinen ongelma. (Pekka Puska Uuden Suomen verkkolehdessä 12.7.2012)

”Suomalaiset alkoholisoituvat oluella, varsinkin nuoret ja miehet.” (Pekka Puska Ilta-Sanomissa 11.4.2011)

”Keskioluen asema suomalaisten elämässä ja alkoholin lähteenä on edelleen keskeinen, minkä vuoksi sen saatavuutta on rajoitettava ja vähittäiskaupassa myytävän oluen alkoholipitoisuuden ylärajaa laskettava" (Pekka Puska THL:n tiedotteessa 18.5.2009)

”Oluen kulutus on lisääntynyt lähinnä ruokakaupoissa myytävän oluen takia, ja oluesta tulee noin puolet suomalaisten juomasta alkoholista.” (Pekka Puska Hesarissa 22.4.2008)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Asia itsessään ei kuitenkaan taida olla vanhentunut, vai?

Käyttäjän kahkonh kuva
Heikki Kähkönen

Asia oli vanhentunut jo syntyessään, 1970-luvun keskiolutmarssien retoriikkaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Olen ilmeisesti puskalainen, vaikka en ole asiaa aikaisemmin ajatellutkaan. Ymmärrän logiikan, jonka mukaan saatavuus lisää käyttöä.

Uskon myös sen, että miedollakin alkoholijuomalla voi alkoholisoitua. Sixpack mieheen yhtenä iltana merkitsee jo jonkinlaista huppelia, joka koukuttaa.

Jari Koiksniemi

Hyvä Heikki, onneksi on ihmisiä jotka tuovat asioiden oikean puolen esiin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei voi kuin taas kerran todeta: Suomessa on järjetönpäihdepolitiikka ja henkilöt jotka ovat sen takana on myös järjettömiä. Valitettavaa.

Käyttäjän AnttiRaunio kuva
Antti Raunio

Viime aikoina on tullut sen verran varoittelevia uutisia alkoholista, että ilmeisesti STM valmistautuu julkistamaan omat ajatuksensa uudeksi a-laiksi. Täytyy muistaa, että tämän propagandapelin nämä osaavat. Tulitukea tulee mukavasti EHYT ry:n puolelta (Valtion rahoittama).

Valitettavasti sen verran lennokasta propagandaa alkoholia vastaan, että ilmeisesti STM:n ehdotus pitää sisällä niin kauppojen kuin ravintoloiden aukioloaikojen leikkaamisen.

Torsti Tähtinen

AINOO ongelma tässä on PUSKA P.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onhan se ihme ettei valtaosassa maailmaa ole ongelmia alkoholin saatavuudessa mutta juuri parissa pohjoismaassa näin olisi. Mitäs jos ongelma onkin ahdasmielinen ja täysivaltaista aikuista holhoava alkoholipolitiikkamme.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Eikö tuo alkoholiverotuspelleily ole itsessään jo riittävän räikeä esimerkki, että nykyinen politiikka EI toimi. Tokihan kotimaan keitonmyyntitilastot kaunistuvat, kun porukkaa roudaa enemmän viinaa Virosta ja Venäjältä.

Mutta Puska se jaksaa paasata paskaa. Joskus tuntuu, että todellisuus kulkee yhteen suuntaan ja nämä koneiston edustajat toiseen silmät ja korvat tukossa hokien "hauki on kala!". Kuinka uskottavia voi olla lausunnot mieheltä joka istui samaan aikaan THL:n ja Alkon hallituksissa eikä nähnyt tässä mitään ongelmaa.

Puska voisi ottaa lentokoneen ja mennä tuonne eurooppaan ällistelemään mitenkä se porukka on vielä hengissä vaikka halpaa viinaa saa joka paikasta 24/7. Tulee sitten sen jälkeen teorisoimaan tätä ihmettä tänne.

Pekka Puska on systeemin edustaja ja haluaa keppanan Alkoihin sen takia, että systeemi pääsee kuittaamaan vähittäiskauppojen oluen myynnin katteet itselleen. Tästä motiivista nämä Puskan näennäisen järjettömät horinat stemmaa.

Mutta eihän se näin voi olla. Pekka on kansan asialla, todellinen kansanmies!

Toimituksen poiminnat